4 березня 2024 00:00

"Атлетік" та "Барселона" розписали нульову нічию

"Барселона" та "Атлетік" розкатали нудні нулі в матчі, де чекали зовсім іншого футболу.


Мабуть, після перемоги над "Атлетіко" у четвер баски були надто втомленими, щоб нав'язувати "Барсі" свій футбол. Натомість вони сконцентрувалися на захисті і на перерву пішли з xG 0,04.


Каталонці, у свою чергу, створили два моменти у першому таймі, але Крістенсен пробив вище, а удар Канселу з лінії воріт виніс Єрай.


Чому так мало? Травми. Під час першого тайму "Барса" втратила двох ключових хавбеків Педрі та Френкі де Йонга. Як здалося, в обох рецидиви, а це означає, що вони пропустять чимало. І це при тому, що в лазареті і так Гаві, Ферран та Бальде.


Без них усіх уже у другому таймі із втомленим "Атлетіком" у "Барси" виникли проблеми. Мало того, що самі каталонці перестали створювати моменти, так ще й контроль м'яча закульгав, баски почали підтискати. Були у господарів непогані атаки в ендшпілі - і Беренгер пробивав, і Іньякі був близьким. Знову ж таки, могло бути значно більше, але втома брала своє.


Здається, фінальний свисток приніс полегшення обом командам. У таблиці "Барса" після нього залишилася третьою з 58 очками. У "Атлетіка" 5-е місце та 50 балів.


27-й тур Прімери. Більбао. "Сан-Мамес"


"Атлетік" - "Барселона" — 0:0


"Атлетік": Сімон - Прадос (де Маркос, 80), Єрай, Паредес, де Альбеніс - Дані Гарсія, Весга (де Галларета, 63) - Вільямс (Аду, 76), Унаї Гомес (Сансет, 63), Беренгер - Гурусета (Вільялібре, 76)


"Барселона": тер Штеген - Кунде, Кубарсі (Ромеу, 76), Араухо, Канселу - Гюндоган, Крістенсен (Іньїго Мартінес, 76), де Йонг (Фермін Лопес, 26) - Рафінья (Жоау Фелікс, 76), Левандовський, Педрі (Ямаль, 45)


Попередження: Дані Гарсія, 52, де Альбеніс, 65, Беренгер, 86 — Араухо, 32, Крістенсен, 62, Кунде, 88