3 березня 2024 14:40

Фанати "Валенсії" зробили 20 тисяч постерів із карикатурами на Вінісіуса – з носом Піноккіо. Служба безпеки "Месталії" їх вилучала

Фанати «Валенсії» підготували 20 тисяч постерів із карикатурами на Вінісіуса.


Учора «Реал» зіграв із «Валенсією» внічию – 2:2. Завдяки дублю Вінісіуса "Мадриду", який програвав 0:2 на 30-й хвилині, вдалося зрівняти рахунок.


Вінісіус зіграв на «Місталії» вперше з травня 2023 року, коли він зазнав расизму з боку вболівальників «Валенсії». У звіті Королівської іспанської футбольної федерації тоді було сказано, що расистську поведінку допустили сотні фанатів.

Як пише Marca, перед матчем із «Реалом» об'єднання вболівальників Libertad VCF підготувало 20 тисяч жовтих постерів. На них були розміщені традиційні гасла, спрямовані проти власника Валенсії Пітера Ліма: Лім, їдь додому!

Крім того, на плакатах були карикатури на Вінісіуса. На них він зображений з носом Піноккіо. Зображення підписано: "Пінокіус, мені все одно".

Ймовірно, таке зображення пов'язане з розбіжністю у версіях «Валенсії» та Вінісіуса щодо травневих подій. Футболіст казав, що його ображав весь стадіон, а клуб наполягав на тому, що це були поодинокі випадки.


Служба безпеки «Месталії» вилучала постери у вболівальників. Об'єднання Libertad VCF відреагувало на це: Цензура. Диктатури. Слова, які римуються з Пітером Лімом».


Незважаючи на спроби служби безпеки вилучити заготовлені постери, у чаші стадіону виявилося багато вболівальників із ними.