29 лютого 2024 16:54

Вінісіус у суді не заявляв про расизм всього стадіону на матчі з "Валенсією" у травні. Вінгер "Реала" зазначив, що чув образи на свою адресу ще до початку гри

Вінісіус Жуніор не заявляв у суді про масовий расизм фанатів «Валенсії».


Нагадаємо, під час матчу 35-го туру минулого сезону Ла Ліги вболівальники "Валенсії" ображали Вінісіуса Жуніора, називаючи вінгера "Реала" "мавпою", що призвело до зупинки гри на 8 хвилин.

У жовтні минулого року Вінісіус по відеозв'язку дав свідчення у суді у справі про расизм – підозрюваними проходять троє людей віком від 18 до 21 року, їм уже зараз довічно заборонено доступ на стадіон «Валенсії». Повідомлялося, що під час виступу бразилець заявив, що образливі вигуки допустили не 2-3 особи, а велику кількість уболівальників на «Місталі», визнавши, що іноді провокує вболівальників.

Проте, як повідомляє Marca з посиланням на агентство EFE, Вінісіус не заявляв про расизм із боку всього стадіону. Зі стенограми засідання випливає, що бразилець був ображений вигуками кількох уболівальників, яких йому вдалося ідентифікувати. При цьому вінгер «Реала» зазначив, що чув образи на свою адресу ще до початку матчу, охарактеризувавши ситуацію на «Місталі» як розжарену.

Наступного четверга, 7 березня, у суді Валенсії відбудеться чергове слухання у справі, під час якої свідки дадуть свідчення. Зокрема, з відеозв'язку виступить захисник «Реала» Едер Мілітао, який також зазнав образ на расовому ґрунті.