28 лютого 2024 13:10

Канісарес - про Вінісіуса: "Мене теж ображали через фарбоване волосся, але я не звинувачував усіх уболівальників"

Колишній голкіпер мадридського "Реала" та "Валенсії" Сантьяго Канісарес висловився з приводу ситуації з Вінісіусом Жуніором під час матчу 35-го туру минулого сезону Ла Ліги.


Тоді бразильський вінгер зазнав расистських образ з боку вболівальників "кажанів", через що гра була зупинена на 8 хвилин.

"Імідж, який був створений місту Валенсії на міжнародному рівні, далекий від того, як йдуть справи там. Це мультикультурне місто, яке щороку відвідують мільйони людей з усіх країн і всіх рас.

Я вважаю, що ми повинні проводити роботу проти постійного расизму, траплялися деякі жахливі речі. Але на суді він (Вінісіус - прим.) заявив, що всі співали про нього кричалки. Послухайте, одного разу я пофарбував волосся, і отримав багато гомофобних образ, дуже багато, у всіх регіонах Іспанії. Мені ніколи не спадало на думку сказати, що саме в цьому регіоні всі - гомофоби. Я багато разів казав, що є група людей, які не повинні перебувати на стадіонах.

У ті часи ображати можна було набагато більше, ніж зараз, і образи дозволялися. Але я ніколи не думав звинувачувати весь стадіон. Це лише окремі люди", - цитує іспанця COPE.