25 лютого 2024 20:50

Андрій ШЕВЧЕНКО: "Монзуль сформує свою команду. Потрібно повернути довіру до суддів"

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відповів на декілька актуальних питань в ефірі каналу УПЛ-ТБ перед матчем 18-го туру «Металіст 1925» – «Динамо»:


«Передусім хотів би ще раз подякувати хлопцям і дівчатам, які служать у ЗСУ й виборюють для нас можливість жити. І навіть грати у футбол. Усі вболівальники хотіли, щоб футбол повернувся після зимової паузи, і чекають від команд якісної гри, що надає позитивних емоцій.


Уже невдовзі розпочнеться збір національної збірної України перед матчем плей-оф кваліфікації Євро-2024 з Боснією і Герцеговиною. Гравці з вітчизняного чемпіонату вирушать до Марбельї, куди згодом під’їдуть і представники зарубіжних клубів. Важливо, щоб хлопці приїхали вмотивованими, а ми зі свого боку зробимо все необхідне для їхньої ефективної підготовки».


Андрій Шевченко розповів про важливі заходи, які відбулися цього тижня за його участі, і поділився думками щодо стратегічного збереження для країни футбольного ресурсу.


«Я мав зустрічі з представниками УПЛ і ПФЛ, де під час спілкування не було жодних обмежень. Одним із головних питань, що порушували, була суддівська тема. Комітет арбітрів очолила Катерина Монзуль, яка отримала можливість сформувати свою команду й запропонувати свої напрацювання. Підключимо детектор брехні, жеребкування. Головне – повернути довіру до наших суддів.


Голова УАФ висловився щодо теми збереження нашого футбольного ресурсу за кордоном: «Ми знаємо про цих дітей, які були вимушені виїхати з України через повномасштабне вторгнення агресора. І спілкувалися із цього приводу під час недавнього Конгресу УЄФА в Парижі з представниками деяких асоціацій – зокрема хорватської, яка має подібний досвід.


Будемо стежити за нашими юними футболістами, які навчаються в академіях інших країн – Англії, Німеччини тощо. Також важливо налагодити контакт з їхніми сім’ями. Зробимо максимум, що від нас залежить, і будемо вірити, що вони повернуться».