25 лютого 2024 18:12
1

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Тяжко починати матч із подарунка, який ми зробили супернику"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Металістом 1925".

- Як проаналізуєте першу гру Михавка? Він помилився за пропущеного м'яча?


- Насамперед я хочу сказати, що розпочався третій рік повноцінної військової агресії з боку Росії. Вже третій рік, як вона вторглася в нашу країну, руйнує наші міста, вбиває наших мешканців, відвозить наших дітей. Це все відкладає свій відбиток те, що відбувається. Хочу подякувати нашим захисникам і захисникам за те, що вони роблять. За те, що сьогодні ми маємо можливість грати у футбол. Він існує завдяки їм.

Щодо Михавка. Має великі перспективи і велике бажання. Він досить молодий гравець. Ми всебічно його підтримуємо та допомагаємо. Немає людей, які не роблять помилок. У цьому матчі Міхавко зіграв на досить високому рівні. М'яч проскочив у нього під ногою. Такий трапляється. Але у тому епізоді ми могли зіграти краще, коли пропускали. Тому це колективна відповідальність та колективна помилка.


- Що робиться для того, щоб "Динамо" грало за глядачів?


- Ми сьогодні були як гості. Я знаю, що зараз клуб веде переговори, щоб зробити все можливе, щоби на нашому стадіоні були присутні глядачі. Але це питання здебільшого не до мене.


- "Динамо" провело два різні тайми. Що сказали гравцями у перерві? Коли відновляться Ярмоленко та Тимчик?


- У нас і в першому таймі були непогані моменти, щоби забити. Розуміли, як гратиме суперник. Намагалися тиснути на нього і робили все, щоб він втрачав сили. Розуміли, що настане час, коли ми зможемо реалізувати свої моменти. Повторюся, на перерву ми могли піти з добрим для нас рахунком. На другий тайм зробили деякі акценти щодо нашої гри і дали зрозуміти хлопцям, що вони роблять все правильно, але потрібно це робити трохи швидше. Важко починати матч із подарунка, який ми зробили супернику. Але треба віддати належне командам Скрипника. Вони грають у цікавий футбол. З ними непросто грати та непросто перемагати. Ярмоленко почав тренуватися, але поки що у нього вимушена пауза. Тимчик почав працювати з основною групою. Малиш вилетів на 2,5-3 місяці. Йому робили операцію. Біловар теж наступного тижня має почати працювати після струсу мозку.

- Обидва матчі ви виграли у "Металіста 1925" з рахунком 4:2. Тяжче було грати з командою Голодюка чи з командою Скрипника?


– Головне те, що ми ці матчі виграли. Дуже важко розпочинати весняний період. Усі функціонально готові. У всіх команд є якісь свої напрацювання. Ти не розумієш, які сюрпризи тобі готують Акцентували увагу на своїх діях та стилі, в якому грають команди Скриніка. Думаю, що ми добре підготувалися.

добре шо суперник дав більш подарунків а ніж ми