25 лютого 2024 13:29

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: "Завдання стати чемпіоном ніхто не знімав. Будемо боротися за титул"

Асистент головного тренера «Динамо» U-19 Олег Венглинський прокоментував перемогу над «Металістом 1925» (7:0).


– Як складалася гра для вашої команди?


– Це була перша гра після зимової перерви. Була така досить тривала пауза, тмоу було видно хвилювання у хлопців, особливо зі старту. Але потім взяли гру під контроль, забили 7 м’ячів і намагалися робити те, що вимагаємо.


– З таким же результатом зіграли в першому колі, повторивши найкращий результат сезону. Передбачали, що гра буде такою?


– Дивіться, ми не дивимося на результат. Ми в першу чергу дивимося на якість гри і щоб хлопці робили те, що ми вимагаємо. А результат – це, мені здається, підтвердження дій команди на полі. Тому дуже гарно, що є і результат, і деякою мірою гра.


– Наприкінці гри здалося, що гравці вже кожен тягнув на себе ковдру. Хотіли забити. Не давали пас…


– Ну це нормально. Кожен хоче забити, кожен хоче себе проявити. Тим паче, молодь сьогодні грала – у нас були три дебютанти з академії. Було видно жагу до боротьби, хотіли забити. Коли є рахунок, то ми не ставимо гравців у рамки і дозволяємо проявити свої якості.


– Які можна підбити підсумки тренувальних зборів?


– Досить плідно пройшли тренувальні збори. Всю роботу, яку ми планували, – виконали. Дякувати Богу, без травм. Так, були мікротравми, але все заплановане ми виконали і, вважаю, підходимо в дуже непоганій фізичній формі. Головне, що стартували вдало, з перемоги. Ще будемо набирати кондиції. Видно, що хлопці ще не в оптимальних кондиціях, але з часом будемо покращувати гру і фізичний стан. Звісно, що завдання стати чемпіоном ніхто не знімав. Будемо боротися за чемпіонство.


– Під час зборів команди була поруч з першою командою «Динамо», деякі гравці тренувалися з основою. Наскільки це корисно для вас?


– Це дуже добре, коли разом тренуються дві команди. Хлопці бачать, як тренуються старші. Бачать ті вимоги, мають змогу долучатися до тренувального процесу. Для них потрапити в першу команду – це мрія. Коли це не відстані витягнутою руки – це дуже добре. Скаже більше, старожили першої команди спілкуються з молодими і дають якісь футбольні й життєві настанови. Це дуже гарно.


– В якому стані зараз Роман Саленко? Що з ним?


– Знаєте, я прихильник нашої динамівської приказки, що в «Динамо» незамінних людей не буває. У нас з’явилися на його позицію інші хлопці, молоді. Бажаємо Роману якнайшвидше відновитися і чекаємо на його повернення. Які терміни його відновлення? Це краще в лікарів запитати. Я зараз можу помилитися.


– Основний голкіпер В’ячеслав Суркіс також через травму пропускав гру?


– Так, у нього була така неприємна травма. Вона була спонтанна, неочікувана. Через це всім потрібно пройти. Я думаю, що скоро він почне тренуватися, відновиться і буде боротися за місце в складі.