23 лютого 2024 00:01
2

"Шахтар" програв у гостях "Марселю" та вилетів із Ліги Європи

Донецький Шахтар поступився Марселю у Франції в рамках поєдинку-відповіді плей-офф Ліги Європи. За українську команду голом відзначився Георгій Судаков.

22 лютого в рамках матчу-відповіді плей-офф Ліги Європи французький Марсель на Велодромі приймав донецький Шахтар.


Перша зустріч у Гамбурзі завершилася внічию 2:2.


У поєдинку-відповіді українська команда вийшла вперед після того, як Георгій Судаков реалізував пенальті на 12 хвилині. Але на 23 хвилині П'єр-Емерік

Обамеянг зрівняв рахунок. Цікаво, що габонець, для якого це був 31-й забитий м'яч у Лізі Європи, став найкращим голеадором турніру в історії.


У другому таймі французи ще два разі забили «гірникам». Зробили це Ісмаїла Сарр та Жоффре Кондогбія.


У підсумку Марсель здобув перемогу з рахунком 3:1. Далі за сумою двох зустрічей пройшла провансальська команда.


Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь


Марсель – Шахтар – 3:1

Голи: Обамеянг, 23, Сарр, 74, Кондогбія, 81 - Судаков, 12 (з пенальті).

Шахтар вже впав до рівня пізнього Динамо Хацкевича. Але через пару років навіть 1/16 ЛЕ буде за щастя для кожного клубу з УПЛ.
Півтора десятки легіонерів третього сорту, яких набрали цієї зими клуби УПЛ, глобально нічого не змінять, бо навіть в чемпіонати країн Балтії за одне міжсезоння їх іде більше, рівень УПЛ буде падати і надалі.
Сховати
Умник, само то, что наш футбол существует, с одной стороны счастье, с другой нонсенс. Поэтому ждать большего смешно, а планировать на пару лет, как и все в Украине, в условиях самой масштабной за последние 80 лет войны, смешно дважды. Все очень грустно, на сегодня украинский футбол - это только воспоминания.