22 лютого 2024 16:26

Андрій Лунін – про новий контракт з "Реалом": "Розмов немає"

Голкіпер «Реала» Андрій Лунін розповів про ситуацію зі своїм контрактом із мадридським клубом.


«Інша тема – контракт: скільки лишається, не лишається. Тепер не знаю, які плани у клубу. Я до останнього завжди казав, що ладен боротися за своє місце тут. Я чудово розумію та розумів, що це не легко, не швидко. Але з кожним роком це факт, я граю все більше і більше. Я не говорю, що грав 2-3 гри, а зараз – 50. Ні. Я зіграв у першу, здається, одну гру на Кубок. А тут я вже четвертий рік у клубі та за півроку вже маю 12-13 ігор. Сподіваюся, що я матиму стільки ж.


Певний прогрес є. Якби я не демонстрував у готових іграх, то ніхто б мені ці 10,15,20 матчів за сезон не давав. Сам розумієш, що за клуб, якісь вимоги. Я сам розумію, що Куртуа не 25 років. Я не знаю, чи він готовий грати до 40. Такий момент. Я певний час є, але я теж не готовий чекати до 30. Грати по 5-10 ігор.


Зараз у мене залишається півтора роки, і, я так думаю, що за ці півроку щось має статися – чи новий контракт, якщо на мене розраховують, якщо я на це заслуговую, тобто це одна ситуація, на певну дистанцію, якісь плани, розрахунки. Я не втрачаю цього шансу стати №1, бути тут №1. Мені хотілося б 7, 8, 10 років, у мене є і буде. Якщо щось станеться, що ні, то, звичайно, я хочу грати і довести, що я один із найкращих. Це нелегко пояснити, бо у голові є певні уявлення, певні відчуття.

Розмов (про новий контракт) немає. Мені ще нічого не говорили, не пропонували. Побачимо. Ніколи не ставив питання так, що я йду і точка, щось таке. Ні. Я докладаю всіх зусиль, щоб досягти успіху тут. Але у цьому випадку перший крок за клубом. Я сподіваюся, що все буде так, як має бути. Якщо пропонують контракт, то, на мою логіку, є план, проект, думки на майбутнє. У розмові я думаю, що почую, в якому статусі мене бачать. Які плани маю», – сказав Лунін.