20 лютого 2024 09:14

Вальверде прокоментував перемогу над "Жироною"

19 лютого відбувся матч 25-го туру Ла Ліги між командами «Атлетік» Більбао та «Жирона». Гра завершилася з рахунком 3:2 на користь «басків».


Український футболіст «червоно-білих» Віктор Циганков вийшов на поле у стартовому складі та був замінений на 89-й на Крістіана Стуані. На 49-й українець оформив перший гол гостей у цьому поєдинку.


Після завершення зустрічі головний тренер «Атлетіка» Ернесто Вальверде прокоментував перемогу своїх підопічних:


«Це було дуже напружено, це було в тому числі й у першому нашому матчі у сезоні, бо це чудова команда, яка завжди знаходить вільного гравця та має вирішальних гравців попереду. За рахунку 3:1 я знав, що все ще не закрито, тому що вони ніколи не здаються.


Є три очки. Це була одна із найскладніших ігор, бо майже не було перерв у темпі. Якби ми не грали так, ми б не змогли її виграти.


З емоційної точки зору це дуже багато означає для нас. Те, що Жирона робить цього сезону.... Дуже важливо бачити, як ми змагаємося з цими командами. Ці три очки означають дуже багато, і тепер ми бачимо, що на нас чекають відмінні ігри.


Вони з ще одним захисником у центрі поля сильно змушують вас грати у внутрішній грі. Треба було докласти зусиль. У першому таймі були варіанти, але нам було складно завершити гру та створити більше небезпеки. Ключовим моментом було те, щоб вони не пресингували часто і бачили, що ми також можемо їм нашкодити», – заявив Вальверде.