19 лютого 2024 11:48

Бенітес: "Навколо Хабі Алонсо багато шуму, але є багато інших хороших тренерів. Клуби повинні вибирати не за трендами в соцмережах, а за необхідними характеристиками"

Рафаель Бенітес поділився думкою про Хабі Алонсо та підхід до вибору тренерів.


Хабі Алонсо є одним із основних кандидатів на посаду головного тренера «Ліверпуля» після відходу Юргена Клоппа наприкінці сезону.

– Як багато ігор Алонсо як тренер «Байєра» ви дивилися? Чи бачили перемогу над мюнхенською «Баварією» (3:0) минулими вихідними?

– Я переглянув основні моменти цієї гри. Дивився і кілька повних матчів. Коли він очолив команду минулого сезону, їм доводилося багато грати на контратаках. Зараз їхня команда більше грає першим номером, на хороших швидкостях і з великою кількістю швидких атак. Він робить чудову роботу. Хабі грав у командах з хорошими тренерами, він розумний і зміг запозичити різні речі від кожного з них.


– Після двох чемпіонств у Ла Лізі та завоювання Кубка УЄФА з «Валенсією» на той час ви були найпопулярнішим молодим тренером. Роберто Де Дзербі добре дає собі раду в «Брайтоні», і про нього зараз багато говорять в Англії. За вашими словами, вибір правильного моменту може стати важливим фактором у кар'єрі тренера.


– Безперечно, тим більше зараз, коли через соцмережі все відбувається набагато швидше. Зараз я як тренер кращий, ніж був тоді. На даний момент навколо Хабі Алонсо багато розмов, але є багато інших добрих тренерів, які не так часто привертають громадську увагу. Клуби мають обирати не тих, хто у тренді в соціальних мережах, а виходячи з необхідних їм характеристик, стабільності та відповідності плану, за яким має розвиватися їхня команда, – сказав колишній тренер «Ліверпуля» в інтерв'ю The Athletic.