15 лютого 2024 10:46

Трамп змінив тактику: заявив, що зробить для України більше за Байдена

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній президент США Дональд Трамп, який знову змагається за цю посаду, заявив перед прихильниками, що він зробить більше для захисту України, ніж нинішній

американський лідер Джо Байден.


Джерело: Трамп на передвиборчому заході в Північному Чарльстоні, цитує "The New York Times"

Деталі: На передвиборчому мітингу Трамп заявив, що за президентства Байдена Володимир Путін "отримає все, що захоче, включно з Україною".

"Це подарунок. У нього є дар", – додав Трамп.

За його словами, Байден "збирається віддати" Україну Путіну.

NYT зазначає, що Байден протягом багатьох місяців закликав світових лідерів і Конгрес США надати Україні більше військової допомоги, а Трамп підривав ці зусилля, але 14 лютого колишній президент спробував змінити сценарій, заявивши, що він зробить більше для захисту України, ніж Байден.


Раніше Трамп не раз позитивно відгукувався про Путіна й запевняв, що вони добре ладнають, тож він зможе за добу зупинити війну між Росією й Україною.

Тепер Трамп назвав "компліментом" заяву Путіна про те, що для Росії нібито краще, щоб на виборах у США переміг Джо Байден.

Байден неодноразово обіцяв допомагати Україні захищатися "стільки, скільки буде потрібно", а Трамп давав зрозуміти, що розгляне можливість дозволити Росії "захопити" частину України в рамках переговорів про припинення війни.