14 лютого 2024 09:39

Тухель – перед матчем з "Лаціо": "Не відчуваю тиску, який зростає"

Головний тренер «Баварії» Томас Тухель поділився очікуваннями від матчу проти «Лаціо» в 1/8 фіналу ЛЧ.

- Повернетеся до системи з 4 захисниками?

- Не розкриватиму тактику. У футболі цілком нормально адаптувати свою схему. Це нормально для топ-команд. Це ставатиме все важливішим з тим, з якою радістю та впевненістю ми граємо. Проти «Баєра» ми обрали агресивний підхід. Ви не бачили цього досить довго від нас. Ми чудово знаємо, що робитимемо проти «Лаціо».

- Мюллер вийде у старті?

- Ми граємо проти італійської команди. Знаю, як розумно грають італійські команди, тому на цій пресконференції нічого не скажу. Але шанси хороші.


Я не чув слова Мюллера повністю. Це все. Ми відчуваємо невідповідність між тренуваннями та матчами. Минув деякий час, перш ніж ми були задоволені енергією та якістю тренувань, як зараз.


Ми відчуваємо команду на полі, цю атмосферу, яку зараз не можемо взяти із собою на стадіон. Це свого роду рюкзак. Важливо, щоб процес був ініційований гравцями, Томас теж має репутацію – він може це сказати.

Важливо, щоб ми дотримувалися цього. Це інший турнір, новий день. Навіть якщо «Баварія» програє, сонце зійде знову. Чекаємо на гру.


- Відчуваєте тиск?


- Ні, не відчуваю тиску, який зростає. Тиск – це великий привілей. Це спортивний тиск. Це ніколи не було інакше. Необхідно зберігати впевненість у собі, бути самокритичним. Чим гучнішим стає шум і чим сильнішим стає так званий тиск, тим важливіше зберігати спокій, – сказав Тухель.


Матч почнеться о 22:00.