11 лютого 2024 09:50

"Жодної пропозиції з УПЛ я не отримав". Пластун вкотре прокоментував свій трансфер до "Ордабаси"

Український захисник Ігор Пластун вчергове прокоментував перехід до казахстанського Ордабаси.


– Ігорю, вітаємо вас із приєднанням до Ордабаси. Які перші враження від нового клубу?

– Дякую. Все добре, враження позитивні. Коли ти переходиш до нової команди – це завжди вихід із зони комфорту.

Вчора був мій перший день в клубі, який пройшов дуже насичено. З усіма людьми потрібно було поговорити та приділити час. За день втомився. Сьогодні добре поспав та вже розпочинаю жити за розкладом нової команди.

– На який термін ви підписали угоду?

– На один сезон.


– Як склався трансфер до Ордабаси?

– Останні місяці я фактично був відсутнім в Лудогорці через причини, про які вже не хочу говорити. Це історія. У мене угода була розрахована до літа, але мої агенти Сергій Серебренников та Вадим Шаблій, із якими я співпрацюю вже майже десять років, шукали варіанти. І ось Ордабаси виявили ініціативу, аби підписати мене.

Для мене завжди при виборі клубу на першому місці стояла спортивна складова. Ця команда стала чемпіоном своєї країни та буде виступати у кваліфікації Ліги чемпіонів. Звісно, цей варіант мене захопив, і я одразу погодився. Далі вже була робота агентів і все вирішилося за день-два.

– Українські клуби проявляли до вас інтерес?

– Ні, з України я не отримував жодної пропозиції.

– Присутність в команді ваших земляків Артема Бєсєдіна та Євгена Макаренка стала додатковим фактором на користь Ордабаси?

– Це завжди буде бонусом. В команді є хлопці, які тебе завжди підтримають. Хоча, в комунікації взагалі немає ніяких проблем. В Ордабаси – хороший колектив.

– Із нашими хлопцями радилися перед переходом?

– Насправді, ні. Бо все вирішувалося дуже швидко, і я банально не мав часу на це. Вже коли я розірвав контракт із Лудогорцем, зв’язався із Макаренком і ми трішки поспілкувалися. Він у двох словах розповів, що до чого.

– Яку роль вам відводять в команді?

– Футболістів мого віку підписують для гри в основному складі, аби одразу посилити команду та отримати результат. Далі все вже залежить від твоєї роботи.


Фото - ФК Ордабаси