9 лютого 2024 19:29

Бензема про Саудівську Аравію: "Мені подобається проект у мусульманській країні. Я тут, щоб залучити європейських топ-гравців. Наше завдання – підняти чемпіонат до рівня європейських ліг"

Карім Бензема висловився про виступи у Саудівській Аравії.

Минулого літа французький форвард залишив «Реал» і перейшов до «Аль-Іттіхад Джідда». На початку 2024 року у Каріма стався конфлікт із клубом.

«Якби я чекав на похвалу, я б не був там, де перебуваю сьогодні. Запорука успіху – постійна наполеглива праця, тут немає жодного секрету.

Для багатьох людей дев'ятий номер на спині означає, що їм треба забивати по 50 голів за сезон, але для мене це означає, що я один із 11 гравців і повинен робити все, що в моїх силах, щоб допомогти команді забивати та перемагати – не тільки за допомогою голів, але також за допомогою передач, рухів, жестів.


Це [перебування в Саудівській Аравії] – новий виклик, який мені подобається, – довгостроковий проект у мусульманській країні. Тут, у Саудівській Аравії, я не лише футболіст, а й амбасадор.


Я тут для того, щоб найближчим часом залучити європейських топ-гравців, навіть якщо в саудівській лізі вже є топ-гравці. Наше завдання – підняти чемпіонат до рівня європейських ліг.

«Час покаже [що буде далі], але це я вирішуватиму, коли завершиться моя кар'єра. Я хотів би, щоб мене запам'ятали як людину, яка почала з самих низів і сама проклала собі шлях до вершини, незважаючи на всі перешкоди, з якими мені довелося зіткнутися. Це те, чим я по-справжньому пишаюся», – сказав Бензема.