8 лютого 2024 13:29

"Гідний грати в Англії". Екс-помічник Моуріньйо оцінив рівень Трубіна

Колишній тренер воротарів у штабі Жозе Моуріньо за часів роботи в «Порту», «Челсі», «Інтері» та «Реалі» Сілвіну Лору оцінив рівень гри українського голкіпера «Бенфіки» Анатолія Трубіна:


«Я вважаю, що він може грати в Англії. Йому 22, і ясно, що він знаходиться на дуже високому для воротарів рівні.


Я бачу його цінність в тому, що він може грати в Англії, але я думаю, що для нього було б ідеально залишитися на два-три роки в «Бенфіці», щоб отримати більше досвіду і впевненості в собі, тому що бути воротарем в Англії нелегко, ліга не така, як в Португалії. Враховуючи його вік, йому ще є чому вчитися, і він у дуже хорошому клубі, щоб стати ще кращим. Він повинен залишитися довше, щоб над ним працювати.


Він мені дуже сподобався. Я бачив кілька його матчів за «Бенфіку», і він провів їх дуже якісно. В останньому, проти «Ештрели Амадора», він зробив чудовий сейв після удару з кутового, який міг зробити рахунок 3:2. Він зробив кілька чудових сейвів і врятував «Бенфіку».


Зрозуміло, що така гра привертає інтерес з боку великих команд. Якщо буде хороша пропозиція, я не здивуюся, якщо він піде, але це залежить від того, чого хоче клуб. І я вірю, що Руй Коста поки що не продасть Трубіна, не в останню чергу тому, що «Бенфіка» процвітає завдяки титулам».