6 лютого 2024 15:20

"Ференцварош" про перехід Севікяна з російського "Парі НН": "В НХЛ 42 російські гравці були підписані після початку російсько-української війни"

«Ференцварош» відповів на запит Tribuna.com щодо переходу вірменського півзахисника Едгара Севікяна з російського клубу «Парі НН».


- Якою є позиція клубу щодо того, що податки з грошей вашого клубу витрачаються на війну проти України? Як відбувався процес оплати «Парі Нижній Новгород» в умовах численних санкцій ЄС щодо переказів коштів у Російську Федерацію?

- Як нам відомо, наприклад, в Американській професійній хокейній лізі (НХЛ), одній з найбільш важливих спортивних ліг в одній з найбільших країн світу, загалом 42 російські гравці були підписані американськими чи канадськими командами з початку російсько-української війни, 23 у 2022-му та 19 у 2023-му. І у французькій хокейній лізі є семеро російських гравців, які приєдналися до своїх команд після березня 2022-го.

Якщо ви поставите ці запитання таким самим чином цим командам та країнам, і опісля надішлете нам відповіді, які отримаєте, тоді ми любʼязно надамо відповіді на ваші питання. Бажаємо успіхів у вашій роботі, - говориться у заяві клубу.

У відповідь кореспондент Tribuna.com Костянтин Варварик наголосив на тому, що питання стосувалися фінансової складової, а не національної (Севікян - гравець збірної Вірменії, раніше грав за молодіжну та юнацькі збірні Росії), і на тому, що відповідні запити надсилалися вже друге вікно поспіль кожному клубу, який платить гроші в РФ. Відповіді за 12 днів не було.