4 лютого 2024 08:40

Білий дім виступає проти законопроєкту про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Адміністрація американського президента Джо Байдена заявила, що не підтримує законопроєкт про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні, назвавши це "цинічним політичним маневром" республіканців.


Джерело: заява речниці Білого дому Карін Жан-П'єр щодо останнього законопроєкту республіканців у Палаті представників.


Деталі: У заяві Білого дому вказують на те, що протягом декількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить кордон США і надасть підтримку Україні та Ізраїлю.


Дослівно: "Саме тоді, коли законодавчий проєкт вже майже готовий, республіканці в Палаті представників вдаються до цинічного політичного маневру".


Деталі: В адміністрації Байдена наголошують, що безпека Ізраїлю не повинна бути "політичною грою".


Дослівно: "Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не забезпечує захисту кордону, нічого не робить, щоб допомогти народу України захистити себе від агресії Путіна, і відмовляє в гуманітарній допомозі палестинському цивільному населенню…"


"…республіканці в Палаті представників повинні працювати над цими нагальними питаннями національної безпеки у двопартійному форматі, як це роблять адміністрація та Сенат".


Що передувало: Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв у суботу, що наступного тижня Палата представників проведе голосування щодо законопроеєкту про прискорення виділення Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів безпекової допомоги без жодних інших умов включно із допомогою Україні.