2 лютого 2024 14:40

"Шахтар": "Клуб отримав статус підприємства, яке є критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення"

Фото - ua.depositphotos.com


«Шахтар» відповів на запит Tribuna.com стосовно наявності у гравців та працівників бронювання від мобілізації, а у клуба статусу критично важливого підприємства.


«Інформуємо, що клуб отримав статус підприємства, яке є критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, у відповідності з положеннями Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. No 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» (далі – Порядок).


Механізм бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період визначений п.8 Порядку.

Варто зазначати, що футбольні клуби не наділені додатковими перевагами чи спрощеннями в процесі бронювання своїх працівників. Бронювання здійснюється на загальних підставах, які застосовуються до всіх підприємств, наділених відповідним статусом.

Клуб подає відповідний пакет документів до центрального органу виконавчої влади за відповідною сферою управління (прим. Міністерство молоді та спорту України), який в подальшому розглядається Генеральним штабом Збройних Сил та Мінекономіки.

За результатами розгляду Мінекономіки приймає рішення про бронювання військовозобов’язаних або відмову в бронюванні.

Клуб здійснює бронювання своїх військовозобов’язаних працівників, включаючи футболістів, відповідно до положень Порядку. Клуб позбавлений законної можливості надати конкретну інформацію щодо заброньованих працівників, враховуючи обмеження чинного законодавства», — йдеться у відповіді.