31 січня 2024 00:14

ПАР здобув перемогу над Марокко і вийшов у 1/4 фіналу КАН

Другий день поспіль стадія плей-офф Кубка Африки приносить велику сенсацію. Після того, як господарі турніру Кот-д'Івуар змогла пройти чинних чемпіонів із Сенегалу, команда ПАР вибила одного з головних фаворитів усього турніру, збірну Марокко. Після перших матчів своєї команди на турнірі наставник "Атлаських левів" Валід Реграгі виправдовувався спекою і денним часом проведення матчів. Останні матчі команда Марокко починала грати ввечері, проте більш переконливим її виступи від цього не стали.


У Сан-Педро перший м'яч у ворота Яссіна Буну на 57-й хвилині був забитий форвардом з місцевого клубу Орландо Пайретс Евіденсом Макгопа. Збірна ПАР "розрізала" свого суперника в центральній зоні та вивела дев'ятого номера на ударну позицію.


Марокко міг врятуватися! В одному з епізодів м'яч влучив у руку центральному захиснику ПАР Мвала, і після відеоперегляду арбітр призначив пенальті. Ця розв'язка сталася на 85-й хвилині: Хакімі випросив право виконати пенальті в Аміна Харіта. Він підійшов до 11-метрової позначки вдруге у своїй кар'єрі та пробив у поперечину. Перший раз для правого захисника/латераля ПСЖ теж завершився провалом – у відбірковому матчі до ЧС-2026 проти Танзанії...


Уже в компенсований час опорник збірної ПАР Мокоена забив прямим ударом зі штрафного. У чвертьфіналі його команда зустрінеться з Кабо-Верде.


Кубок Африки, 1/8 фіналу


Марокко – ПАР – 0:2


Голи: Макгопа, 57, Мокоена, 90+5


Вилучення: Амрабат, 94


На 85-й хвилині Хакімі не реалізував пенальті