30 січня 2024 09:17

Юрій ВЕРНИДУБ: "У "Динамо" непогана молодь - Бражко, Ванат"

Тренер "Кривбасса" Юрій Вернидуб висловився про виступ своєї команди в поточному сезоні.


– Як оціните рівень нинішнього чемпіонату України?


– В умовах війни дуже важко запрошувати якісних іноземців, багато хороших гравців просто бояться їхати в Україну. Але, все одно, деякі непогані легіонери приїжджають, повернулось багато українців. Той же Шахтар повернув своїх вихованців: Чигринського, Ракицького, які піднімають рівень УПЛ.


Рівень чемпіонату, може, і впав у порівнянні із 2012 роком, але він на 100% став цікавішим. Сьогодні є 6-7 команд, які можуть боротися за найвищі нагороди. Раніше такого не було. Всі знали, що перше місце займуть Шахтар чи Динамо, а за третє будуть боротися Дніпро та Металіст.


А сьогодні команди, які тільки нещодавно увійшли в УПЛ, – Кривбас, Полісся, Рух, – боряться за нагороди. Той же Чорноморець не варто списувати з рахунків. Якби у Григорчука був трішки кращий склад, то він міг би поборотись за найвищі місця, хоча одеський клуб боротьбу ще не закінчив.


– По командах зрозуміло, давайте тепер пройдемось по персоналіях. Хто із гравців вам імпонує сьогодні в УПЛ, хто вже готовий піти на підвищення у європейські чемпіонати?


– Перш за все – це Судаков, про якого дуже багато пишуть. Не знаю, правдиві ці суми чи ні, але Георгій безсумнівно заслуговує піти на підвищення. Він один з найкращих гравців у нашому чемпіонаті.

Також у Шахтарі відзначу Сікана. Мені сподобалось, як він виглядав в останніх турах УПЛ і Лізі чемпіонів. Данило показав непоганий рівень атакуючого футболіста.


У Дніпрі-1 є Гуцуляк і Піхальонок, які мені дуже подобаються. У Динамо непогана молодь, ті ж Бражко, Ванат.


Ці гравці сміливо можуть іти в топ-5 чемпіонатів Європи, і вони там не будуть останніми.


В українському чемпіонаті зараз вдосталь яскравих футболістів.

– Кривбас пішов на зимову перерву лідером УПЛ. Підбиваючи підсумок першого кола, що вам вдалося зробити, а що – ні?


– Тут тільки позитив. Як би там не було, але Кривбас на вершині. В Динамо та Шахтаря є матчі в запасі, але ж їх ще потрібно виграти. Тому плакатись або на щось жалітись буде некрасиво з моєї сторони. Я дуже задоволений своїми хлопцями і тим місцем, яке займає Кривбас.


Мені, як і всім гравцям, тепер хочеться триматися за це місце і не відпускати його. Але, щоб його зберегти, у другому колі потрібно виглядати ще краще. Попереду дуже багато роботи.


– Кривбас провів багато яскравих матчів у першому колі, чого тільки варті бойова нічия з Шахтарем (3:3) та розгром прямого конкурента Дніпра-1 (3:0). Який матч був найкращим для вас?


– У нас було багато непоганих ігор, той же виїзний матч з Колосом (3:0), домашня гра з Дніпром-1 (3:0). Але я виберу матч з Шахтарем. Програючи спочатку 0:2, а потім 1:3, ми зрівняли рахунок, а в кінці могли ще й вирвати перемогу, якби Дебелко трохи краще виконав момент. Проте нічиєю я цілком задоволений.


– Назвіть тепер найгірший матч Кривбасу з вашої точки зору?

– Хоча ми Динамо і програли 0:2, але я вважаю, що якби не вилучення Бескоровайного на 12-й хвилині, то рахунок був би іншим. Але маємо те, що маємо. Також назву домашню поразку від Руха. Гра була рівна, але ми програли з рахунком 1:3. Рух дуже класна команда – швидка, молода.


Можна ще згадати нашу останню гру у першому колі проти Зорі (2:2). Ми вигравали 2:0, контролювали хід матчу, але дали супернику відігратись і просто загубили два очки. Якби ми взяли ці бали, то на зимову перерву пішли б у набагато кращому настрої.