28 січня 2024 10:15

"Ні в чому не винні". Учасник Євро-2012 назвав війну в Україні одним із "конфліктів по всьому світу" та заступився за росіян

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній півзахисник "Локомотива" та "Динамо" Томислав Дуймович висловив цинічну думку про те, що для відсторонення російських спортсменів від міжнародних змагань немає жодних підстав. Ексфутболіст збірної Хорватії назвав злочинну війну РФ проти України одним із багатьох "конфліктів у всьому світі". а також виправдовував країну-агресорку, за що його назвали тупим на батьківщині.


Про це Дуймович заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТБ". Учасник чемпіонату Європи-2012 повторив традиційні кремлівські наративи про нібито політизацію та звинуватив Європейський футбольний союз (УЄФА) та Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) у тому, що вони заважають російським молодим атлетам.

"Це – чиста політика. Причому така несправедливість є у житті всюди. Дуже шкода, що так відбувається. Спортсмени ні в чому не винні – за що їх карати? Не розумію. Конфліктів у всьому світі більш ніж достатньо – і що тепер усіх виключати? Плюс позиція УЄФА та ФІФА дуже сильно б'є по вихованню молоді. Який посил вони несуть? У тій же Росії багато молодих хлопців, напевно, передумали зараз займатися футболом", – сказав Дуймович.