27 січня 2024 20:34

Іван НАДЄЇН: "Для "Вереса" на сьогодні чемпіонат України U-21 – це неактуально з кількох причин"

Президент «Вереса» Іван Надєїн у коментарі для Tribuna.com поділився думками про ідею віцепрезидента УАФ, головного тренера збірної України Сергія Реброва, щодо можливого відновлення чемпіонату України U-21.


«Для нашого клубу на сьогодні це неактуально з кількох причин. По-перше, ми тільки що почали будувати академію – і немає відповідної кількості гравців, щоб ще утримувати U-21. По-друге, це додаткове навантаження на бюджет. Це додаткова команда, додаткові витрати.


Далі питання стратегії. Якщо гравець після U-19 не конкурує в першій команді, то він уже краще у першій/другій лізі у дорослому футболі буде «чіплятися». А якщо гравці у U-21 продовжують грати у такий же молодіжний футбол, то це чемпіонат без конкуренції, без інтриги, з якимись скандалами, які були раніше.


Якщо футболіст не готовий до першої команди або до дорослого футболу в рамках ПФЛ – тоді вже немає сенсу його ще на декілька років відправляти в такий фактично штучний чемпіонат. Також питання й щодо полів, і так в цілому немає де грати. Вони на штучному газоні будуть проводити чемпіонат?


Це додаткове навантаження. Але якщо деякі клуби хочуть, то це можна зробити в необов’язковому режимі. Наприклад, якимось комбінованим варіантом з клубами УПЛ та ПФЛ, які хочуть заявити собі команду. Я так розумію, деякі клуби мають відповідну кількість гравців, і вони, напевно, сьогодні виступають за такий чемпіонат.


Я бачу, що тут більше мінусів, тим паче на сьогоднішньому етапі. Можливо, вже після війни, після перемоги, коли покращиться інфраструктура та самодостатність клубів, до цього питання повернемося», – сказав Надєїн.


Фото: НК "Верес"