25 січня 2024 19:30

"Шахтар" переміг у контрольному матчі з польським "Лехом"

Фото - ua.depositphotos.com


Донецький «Шахтар» у четвер, 25 січня, провів свій другий контрольний поєдинок у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині. Український клуб помірявся силами з польською командою «Лех» із Познані, яка посідає третє місце у національному чемпіонаті. Поєдинок завершився впевненою перемогою «гірників».


В середині першого тайму швидку атаку «Шахтаря» влучним ударом завершив Зубков. Йому асистував Педріньйо. Перед перервою перевагу української команди подвоїв Бондаренко. Артем зіграв на перехопленні біля штрафного майданчика «Леха», наблизився до воріт та завдав точного удару приблизно з 10 метрів. На початку другого тайму 17-річний Цуканов заробив і сам же реалізував пенальті. Польский клуб свій єдиний гол також забив за допомогою 11-метрового. На 66-й Вельде обіграв кількох опонентів, увійшов до штрафного майданчика, а там його збив Ракіцький. Хотіч виконав пенальті, але влучив у стійку, а Гургуль вдало зіграв на добиванні.


Зазначимо, що «Шахтар» протягом майже усього матчу домінував у володінні м'ячем. Команда непогано грала в короткий та швидкий пас з різким переходом в атаку.

Нагадаємо, раніше на турецькому зборі «Шахтар» виграв у вірменського «Пюніка».

Товариський матч. Туреччина.

«Шахтар» (Україна) – «Лех» (Познань, Польща) – 3:1

Гол: Зубков (22), Бондаренко (42), Цуканов (55, пенальті) - Гургуль (66).