25 січня 2024 09:37

"Ворскла" виступила проти обрання Шевченка президентом УАФ: віце-президент полтавців пояснив позицію клубу

У четвер, 25 січня на позачерговому конгресі Української асоціації футболу відбудуться вибори президента організації.


Єдиним кандидатом на посаду змінника Андрія Павелка, який підозрюється у розкраданні коштів на будівництві заводу з виробництва штучних полів та з червня минулого року перебуває у СІЗО, є легендарний екс-футболіст та тренер Андрій Шевченко.


Це не влаштовує Ворсклу, яка 24 січня офіційно заявила про свій вихід зі складу колективних членів Полтавської обласної асоціації футболу.


Віце-президент полтавського клубу Олег Лисак пояснив причини цього рішення в інтерв'ю сайту Sport-Express.ua.


«Хто заступники [майбутнього глави УАФ]? Де програма? Що із суддівством? Жодна людина в Україні не має відповідей. Тому таке рішення ухвалено».


Ми не побачили ні стратегії, ні команди, нічого. Ми найбільший соціальний проект у Полтавській області, плюс не останній клуб в Україні, і нам здається, що ми заслуговуємо на повагу. Ми маємо право вільного волевиявлення та вираження позиції та думок».


Лисак також відповів на запитання, чи вступатиме Ворскла в іншу обласну асоціацію футболу, щоб отримати атестацію на наступний УПЛ.

«Не потрібно нічого [для атестації УПЛ]. Ніхто нікуди не вступатиме. Ми осторонь спостерігатимемо, як саме розвиватиметься український футбол», – сказав Лисак.


Ворскла провела 17 матчів, набрала 23 очки та посідає сьоме місце у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.


Фото - ФК "Ворскла"