25 січня 2024 09:21

"Це національний інтерес США": лідер республіканців у Сенаті зробив заяву щодо України

Фото - ua.depositphotos.com


Подальша допомога Україні відповідатиме національним інтересам Сполучених Штатів Америки. Таку заяву зробив лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл під час виступу в Конгресі.


"Тут (у питанні підтримки України – ред.) ніколи не йшлося про благодійність, тут не йдеться про демонстрацію доброчинності чи про абстрактні принципи міжнародних відносин. Ідеться про холодні, жорсткі американські інтереси", – наводить його слова "Укрінформ".


За його словами, Штати прямо зацікавлені в тому, щоб не дозволити авторитарним режимам перекроювати карту світу з використанням сили. Він наголосив, що в інтересах США "допомогти зменшити військовий потенціал значного супротивника та при цьому не жертвувати життями американців".


"У наших інтересах стримати агресивну поведінку, перш ніж вона спровокує ширший конфлікт і безпосередньо загрожуватиме нашим найближчим союзникам і торговельним партнерам", – додав лідер республіканців у Сенаті.


Крім того, Макконелл наголосив, що США не можуть вдавати, ніби в них є щеплення проти наслідків війни в Європі. Штати не можуть дозволити собі навіть думати, що відсутність реакції на російську агресію посилить їхню позицію та стратегічну конкуренцію з Китаєм.


"Прискорення поразки Росії в Європі є саме тим, що допоможе нам уникнути одночасної агресії з боку наших противників у Європі, а також в Індо-Тихоокеанському регіоні", – резюмував він.