24 січня 2024 10:24

Віталій КОСОВСЬКИЙ: "Перед "Динамо" мене запрошував "Стандард". Але для бельгійців я був дорогим футболістом"

Колишній півзахист "Динамо" Віталій Косовський розповів про те, де міг опинитися до київського клубу.


— Вболівальники зі стажем запевняють, що вінницька Нива свого часу ледве не продала Надуду і Косовського в бельгійський Стандард (Льєж). Вам про це щось відомо чи це побрехенька?

— Це чиста правда. Був такий певний період, коли ми разом із одноклубником Олегом Надудою їздили на оглядини до Бельгії. Перед тим ми виїхали до Польщі, навіть п’ять днів тренувалися і готувалися до футбольних оглядин.


Я з часом дізнався, що виявився надто дорогим футболістом для Стандарду, тому цей перехід не відбувся. Все ж не жалкую (на відміну від бельгійців), що повернувся назад, до Ниви. Через певний час я опинився у київському Динамо.


— Чи правда, що у Чорноморці під керівництвом Віктора Прокопенка Вам пропонували заробляти навіть більше, ніж у Динамо? Тоді чому Ви не погодилися на перехід до одеського клубу?

— Я майже погодився на запрошення Чорноморця. І вже мав розуміння, що з наступного року буду виступати за цей клуб. Але так сталося, що ця інформація стала доступною.


Тоді Ігор Федорович Гатауллін вмовив мене поїхати до Києва, на перемовини із керівництвом столичного клубу. Там я познайомився із тодішнім президентом Динамо Григорієм Михайловичем Суркісом. Після недовгої бесіди і взаємопорозуміння підписав контракт.


— Московський Спартак також пропонував Вам угоду?

— Такої інформації я не мав. Можливо, це просто чутки.


— Можливо, саме в київському Динамо пропонували кращі умови?

— На той момент я не думав про цю складову. Але із дитинства мріяв грати за Динамо. Сподівався, що в цьому клубі буду розвиватися і прогресувати.


Фото - ФК «Ворскла»