20 січня 2024 15:38

Колисання дитини Бебето – найкультовіше святкування голу в історії за версією FourFourTwo, нокаут Руні, Siuuu Роналду та знята футболка Мессі – у топ-10

Названо найкультовіші святкування голів в історії футболу.


Британський журнал FourFourTwo склав список із 32 місць. Рейтинг очолило святкування гола бразильця Бебето, який на ЧС-1994 показав із партнерами по команді, що хитає свою новонароджену дитину на руках.


Замкнула список медитація від Ерлінга Холанда, яку він показав після у складі «Боруссії» Дортмунд гола у «ПСЖ» у Лізі чемпіонів.

1. Бебето (Бразилія) – заколисував дитину на руках


2. Марко Тарделлі (Італія) – побіг у бік лави з криками «гол! гол!» після переможного голу у фіналі ЧС-1982 із ФРН


3. Пол Гаскойн (Англія) – упав на газон на Євро-96, а Алан Ширер, Стів Макманаман та Джеймі Реднапп лили йому в рот воду з пляшки

4. Уейн Руні («Манчестер Юнайтед») – завдав кілька ударів повітрям і впав, зображуючи нокаут у грі АПЛ з «Тоттенхемом»


5. Роже Мілла (Камерун) – танцював біля кутового прапорця на ЧС-1990


6. Юрген Клінсманн («Тоттенхем») – після дебютного гола стрибнув на газон, зобразивши нирок, за що його критикували раніше


7. Кріштіану Роналду ("Реал Мадрид") - після "Золотого м'яча"-2014 став стрибати в повітря з криком Siuuu ("Так" по-португальськи)


8. Андрес Іньєста (Іспанія) – після голу у фіналі ЧС-2010 зняв ігрову футболку та показав майку на згадку про померлого Даніеле Харке.

9. Пітер Крауч (Англія) – показав танець робота у товариському матчі з Ямайкою (6:0) перед ЧС-2006


10. Ліонель Мессі («Барселона») – зняв футболку та тримав перед публікою після переможного гола (500-го в його кар'єрі) у виїзному матчі з «Реалом».