19 січня 2024 16:07

Трамп виступив проти угоди про кордон, від якої залежить допомога Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Дональд Трамп виступив проти компромісної угоди з Білим домом, в межах якої передбачається і укріплення кордону з Мексикою, і виділення військової допомоги Україні. Про це він написав у своїй власній соцмережі The Truth.


"Я вважаю, що нам не слід укладати угоду про кордон взагалі, якщо ми не отримаємо ВСЕ, щоб припинити навалу мільйонів і мільйонів людей з нізвідки в нашу (...) країну. Також я не сумніваюся, що наш спікер Палати представників Майк Джонсон укладе тільки таку угоду, яка буде ідеальною для кордону", — написав Трамп.

false


Примітно, що згаданий спікер Палати представників Майк Джонсон відверто зізнався американським ЗМІ, що постійно радиться з Трампом з приводу укладення угоди з Білим домом.


"Президент Трамп не помиляється. Ми з ним досить часто говорили про це. У позаминулий вечір я говорив з ним на ту ж тему", – сказав Джонсон і уточнив, що говорить з Трампом "кожні кілька днів".


Конгресмен-демократ Джеймі Раскін нещодавно заявив, що республіканці "виконують накази Дональда Трампа і активно перешкоджають двопартійній угоді про кордон". На думку демократів, республіканці не хочуть, щоб угода про кордон (а отже і виділення допомоги Україні) була укладена до президентських виборів у листопаді 2024 року, оскільки ця тема буде центральною у передвиборчій кампанії Трампа.