15 січня 2024 09:29

Тренер аматорського "Атлета": "Дали "Динамо" за Андрієвського 200 доларів, а за півроку "Металіст" купив його за 60 тисяч грн"

Тренер аматорського "Атлета" Дмитро Мурашенко висловився про новачка "Кривбасу" хавбека Єгора Твердохліба, який свого часу був у системі "Динамо", та Олександра Андрієвського


"Твердохліб прийшов у любительські змагання справді відразу після системи дитячо-юнацького футболу. У нас він додав у чоловічих та бійцівських якостях.

Єгор ішов через аматорський футбол, так і треба робити. Я взагалі не сприймаю систему U-19. Ми граємо з ними товариські зустрічі. Там хлопці варяться у власному соку, зростання сповільнюється. Їм все одно за рік-два треба адаптуватися до дорослого футболу.


Я ще й у ДЮСШ, як тренер, бачу, як потім розвиваються наші випускники. Деякі могли бути останні п'ять років кращими в дитячих командах, за ними бігали і Динамо і Шахтар. Але, виходячи в 19 років у дорослий футбол після «теплої ванни» в юнацьких змаганнях, вони часто повністю розчиняються".


"Динамо не влаштовувала його антропометрія, ще щось. Але їм і Андрієвський спершу не підійшов. Ми його купили в ДЮСШ Атлет за 200 доларів. А вони потім його, свого вихованця, за 100 000 доларів викупили у Металіста (за інформацією сайту Transfermarkt, Андрієвський із Металіста до Динамо повернувся як вільний агент, – прим.).


Андрієвський спочатку був у мене в Атлеті, але по дітях він грав зі старшими за нього на п'ять років. І він із мого дозволу пішов ще до школи Динамо тренуватися. Сашко там був капітаном другої команди у своєму віці. Так дійшов до Динамо-2. Я там знав тренера, запитав: «Він тобі потрібний?», той відповідає: «Ні». «Ну, тоді, прошу, зроби так, щоб ми його забрали». Ми трохи закулісно все вирішили – дали за це 200 доларів, та й забрали Сашу назад до Атлету. А за півроку вже Металіст ним зацікавився, викупив у нас приблизно за 60 000 гривень. Металіст віддав в оренду до Гірника-Спорт, а звідти вже Динамо викупило за 100 000 доларів.