14 січня 2024 17:11

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Глєб чомусь приїхав отримувати ліцензію до України, а не до Москви"

Колишній гравець та тренер «Динамо» Олександр Хацкевич висловив думку про поведінку екс-гравця «Арсенала», «Барселони» та збірної Білорусі Олександра Глєба.


«[Олександр Глєб] футболіст розумний. Людина? Не знаю. Ми маємо різні покоління. Могли лише перетинатися десь у спільних компаніях. І то це були не такі часті та довгі зустрічі. Тому як про людину я не можу нічого сказати. Ми навіть у збірній бачилися лише на тренуваннях та футбольному полі. У побуті ми не спілкувалися. У нас у команді були різні кола спілкування.


[Коли бачу Гліба в оточенні пропагандистів] якщо це його свідомий вибір, то мені шкода Сашка. Якщо це розплата за свої помилки або помилку – це інший момент. Він не мій друг, він мій знайомий. Просто знайомий.


Глєб чомусь приїхав навчатись, отримувати ліцензію в Україну. Він чомусь не поїхав до Москви. Його прийняли тут дуже добре, але він жодного разу не подзвонив мені. Або це настанова, що з ким можна спілкуватися, а з ким не можна. Здається, кілька сесій було в нього в Україні. Ти приїхав до незнайомого міста. Зрозуміло, що в тебе теж є якісь знайомі, можливо, навіть друзі. Не знаю, сьогодні має він друзів в Україні чи ні.


Приклад такий [з часів, коли Хацкевич очолював збірну, а Глєб грав за неї]. Він мені каже: «А чому я не можу покурити біля автобуса?» У нас так не прийнято. Так заведено за кордоном. Грали проти «Манчестер Юнайтед» за київське «Динамо». Ми після матчу виходили – Бартез та темношкірий француз стояли біля автобуса та курили. Там стоїть попільничка – будь ласка. Значить, у них це нормально.


І Сашко Глєб, погравши в Європі, образно кажучи, міг собі дозволити стояти біля автобуса та курити, коли виходить команда. Візьми каву, ніхто тобі не забороняє, вийди надвір, покури і прийди за хвилину до відправлення автобуса. Ніхто ж карати не збирався. Це говорить про повагу до твоїх партнерів. Чому в команді курять ще чоловік десять, але вони собі не можуть дозволити покурити біля автобуса, а Гліб собі може»? – сказав Хацкевич.