14 січня 2024 16:49

Puma готова платити "Барсі" до 300 млн євро за сезон – найбільше у світі. Заради цього клуб може розірвати контракт із Nike, який діє з 1998-го

«Барселона» може розірвати контракт із Nike, щоб отримати більше грошей від Puma.


Як пише Diario Sport, Puma хоче підписати контракт із «Барсою», щоб зайняти друге місце у світі серед екіпірувальників після adidas. Угода може стати найбільшою в історії футболу: Puma готова платити «Барселоні» фіксовані 200 млн. євро за сезон. За рахунок бонусів сума може сягнути 300 млн євро. Термін угоди буде розрахований на 10 років, як це зазвичай буває у таких випадках.

Проблема полягає в тому, що чинний контракт «Барселони» з Nike розрахований до 2026 року, і екіпірувальник має можливість продовжити угоду до 2028 року.


Найбільший клієнт Puma зараз – це «Ман Сіті», який у 2019 році уклав з німецькою компанією 10-річний контракт на 70 млн євро на рік. Нещодавно умови було оновлено, тепер «Сіті» отримує 167 млн євро за сезон. "Реал" від adidas отримує 120 млн євро на рік. «Барселона» хоче стати клубом, який отримує від технічного спонсора найбільше у світі.


«Барселона» має можливість розірвати контракт з Nike без штрафних санкцій – для цього потрібно попередити екіпірувальника офіційним лист за два роки до припинення співпраці. Таким чином, якщо «Барса» направить листа зараз, то співпраця припиниться на початку 2026 року. Ситуація буде іншою, якщо "Барселона" вирішить змінити технічного спонсора негайно. Джерела в клубі повідомляють, що в такому разі Nike матиме право вимагати компенсацію. Згідно з попередніми підрахунками, вона становитиме 20-25 млн євро.


Зазначається, що зараз у «Барси» та Nike напружені стосунки.


"Барселона" співпрацює з Nike з 1998 року.