14 січня 2024 14:47

Смерть Белькевича: Хацкевич відверто пояснив, що стало причиною трагедії

Ексголовний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич розповів нові подробиці стосовно смерті свого багаторічного партнера по київському клубу, друга та співвітчизника Валентина Белькевича.


Олександр Хацкевич відверто розповів, що багато в чому Валентин Белькевич сам себе загубив, втративши роботу в структурі київського Динамо, після чого у нього фактично зникла мотивація жити.


Хоча життя після завершення професійної кар'єри у Белькевича відпочатку складалося добре. Він тренував молодь Динамо, демонструючи дуже пристойні результати з біло-синіми.


«У нього все чудово складалося, ми разом працювали в Динамо U-21, потім він очолив U-19, став із ними чемпіонами.


Я добре знаю, що сталося далі, але не хочу про це розповідати, тому що там задіяні досить відомі люди».


За словами Хацкевича, із Белькевичем не захотіла продовжувати контракт одна людина із керівництва Динамо, але прізвища її він не назвав. І саме це підкосило його друга.


«Валіка звільнили, у нього закінчився контракт, і хтось із ним не захотів продовжувати.


Я знаю, хто, але не буду говорити. Можна сказати, Белькевич після цього впав у яму, і я його не зміг витягнути».


Також Хацкевич прямо натякнув, що Белькевич зловживав спиртними напоями, які, ймовірно, лише прискорили кончину. Між тим, Белькевич міг знову повернутись до справ футбольних, але не вистачило часу.


«У мене був контакт із президентом клубу, з його братом, але не вистачило трошки часу. Ми вже про все домовилися і Белькевич знав, що повернеться назад. Але він так глибоко заліз у яму, що, напевно, для себе вирішив, що не буде повертатися.


У яку яму? Депресія, алкоголь тощо. Але цього вже не повернеш», – розповів Хацкевич в інтерв'ю ютуб-каналу Жизнь-малина.


Валентин Белькевич помер 1 серпня 2014 року.


За час ігрової кар'єри в Динамо білорус зіграв 344 поєдинки: 69 голів, 22 результативні передачі.