10 січня 2024 22:20

Моурінью про 0:1 з "Лаціо": "Рома" програла через сучасний пенальті. Суддя був за 3 метри і нічого не дав, але ВАР бачить мінімальний контакт і шоу від гравця – і дає"

Жозе Моурінью незадоволений пенальті, з якого "Лаціо" забив "Роме" (1:0).


На 48-й хвилині захисник гостей Дін Хейсен знизу вдарив по нозі форварда Валентина Кастельяноса, що тягнеться до м'яча. Головний суддя Даніеле Орсато, ознайомившись із відеоповтором, призначив одинадцятиметровий.


«Мені здавалося, що у першому таймі ми більше виявляли свій характер, були добре підготовлені, але все змінюється, коли ви втрачаєте Дібалу. Без нього немає зв'язку між атакою та захистом, рівень майстерності падає.


Програвати дербі завжди боляче. У нас серйозні труднощі, ми постійно з ними боремося і при цьому в останніх матчах дуже добре зіграли з «Наполі», заслуговували на більше з «Ювентусом» та «Аталантою».


Сьогодні ми програли через те, що я назву пенальті, який підходить для сучасного футболу. Це такий одинадцятиметровий, який суддя, який знаходиться за три метри від епізоду, не дає, але дає ВАР. Саме так суддям кажуть поводитися. 20-30 років тому футболісти не стали б падати так, як це роблять зараз.


Пенальті має вважатися крайнім заходом. Суддя мав рацію, вирішивши не призначати його, але він мало що може зробити, коли той, хто знаходиться біля екрана, підкликає його через мінімальний контакт, що супроводжується шоу у виконанні футболіста.


Я не хочу сказати, що це не пенальті, але ситуація така.

Історично склалося так, що топ-суддя, який аналізує усі сторони гри. Але матч закінчується, коли одна із команд відкриває рахунок, бо Орсато грати не дає.


Ми програли дербі, і це лягає на нас і наших приголомшливих фанатів важким тягарем, але треба рухатися вперед. Жахлива серія матчів завершиться у неділю зустріччю з «Міланом», і вперше за довгий час ми матимемо цілий тиждень на відновлення», – сказав в ефірі Sport Mediaset головний тренер «Роми».