9 січня 2024 16:35

Віталій Кварцяний про Шершуна: "Професійно стежив за собою, не пив та не палив"

Колишній головний тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний поділився спогадами про футболіста Богдана Шершуна, який вчора помер у віці 42 років:


«Батька Богдана я добре знаю, він у мене був помічником у хмельницькому «Поділлі». Богдан у той час навчався в дніпропетровському інтернаті, його тренером був Ігор Ветрогонов, який виховав безліч талантів у «Дніпрі».


Богдан часто приїжджав до батька і заходив до нас у клуб. Він був приємним і культурним хлопцем. Було видно, що він прагне чогось досягти у футболі. Шершун професійно стежив за собою і не мав шкідливих звичок – він ніколи не пив, не курив і не порушував режим.


Кілька разів я його запрошував потренуватися з «Поділлям», але він завжди відповідав: «Спасибі, але ні, Володимировичу. У мене є своя програма». Він мав у «Дніпрі» індивідуальний графік тренувань на час відпустки і не хотів порушувати завдання тренера.


Вдруге ми перетнулися із Шершуном в Кривому Розі, коли я працював у «Кривбасі». Він прийшов до нас уже серйозним футболістом. Мої навантаження Богдан витримував без проблем, тому тренування йому давалися легко. Шершун-Лисицький – була цікава пара захисників, вони гармонійно виглядали.


«Кривбас» грав то в п'ять, то в чотири, то в три захисники, і Шершун вписувався в будь-які схеми. У нас тоді була хороша лінія захисту: Лобжанідзе, Пашаєв, Федорів, але Шершун завжди потрапляв до складу і виглядав пріоритетною опцією в захисті.


Втретє ми побачилися у «Волині». Мені потрібен був досвідчений гравець у захист, і ми запросили Шершуна. Він одразу вписався в нашу команду і грав надійно. Ми з Богданом розуміли один одного з півслова, конфліктів ніколи не було.


Шершун відіграв за Волинь сезон, і ми розійшлися з різних причин. Точно вже не згадаю: або він не захотів продовжувати контракт, або ми, або я хотів омолодити команду. Але розійшлися ми нормально, потиснувши один одному руки».