28 грудня 2023 16:57

Бернарду про "Золотий м'яч": "Не згоден з ідеєю, що на нього заслуговують лише бомбардири, хоча сьогодні це так і працює. До гола відбувається цілий процес"

Бернарду Сілва вважає несправедливими критерії вручення «Золотого м'яча».


«Виграє найчастіше той, хто більше забиває – Холанд отримав би його, якби не перемога Мессі на ЧС. Я не згоден з цією ідеєю – відбувається цілий процес, перш ніж м'яч вирушить у сітку»

- Боротися за "Золотий м'яч" вам заважає ваша статистика?

– Не секрет, що сьогодні при врученні індивідуальних нагород багато що вирішує статистика. Зазвичай виграють футболісти, які забили найбільше голів. Наприклад, якщо "Баварія" виграє Лігу чемпіонів, то "Золотий м'яч" дістанеться гравцю "Баварії", який забив 40 голів за сезон.

"Сіті" виграв Лігу чемпіонів, але нагорода волею випадку не дісталася Холанду, бо Мессі виграв чемпіонат світу. Але якби не це, саме Холанд виграв би «Золотий м'яч». "Реал" виграв Лігу чемпіонів і Ла Лігу, і Бензема отримав "Золотий м'яч". Зазвичай індивідуальні нагороди дістаються бомбардирам.

Чесно кажучи, я не згоден із цим. Так, іноді вони можуть мати найбільший вплив. Але я не згоден з ідеєю, що на «Золотий м'яч» заслуговують лише ті, хто забиває, хоча у футболі саме так і працює.

Футбол – це голи, і люди святкують, коли відбувається останній дотик, але якщо говорити про футбол загалом, то до того, як м'яч вирушить у сітку, відбувається цілий процес, чи не так? – сказав півзахисник «Манчестер Сіті» та збірної Португалії.