27 грудня 2023 23:30

Бернарду про Фелікса в "Атлетіко": "Він виявився не там через обставини, "Бенфіці" більше підходив варіант з мадридцями. Поміняй нас з Жоау місцями - я б теж там не досяг успіху"

Бернарду Сілва пояснив проблеми Жоау Фелікса в "Атлетіко".


«Треба розуміти, що футболісти йдуть різними шляхами. Моя кар'єра розпочалася у «Монако», Фелікса – у «Бенфіці». У цьому є схожість. Але перший великий крок Фелікс зробив у молодому віці. Я перейшов до «Манчестер Сіті» у 22-23 роки, він у «Атлетіко» – у 20-21.

Треба розуміти, що «Манчестер Сіті» та «Атлетико» – зовсім різні клуби з погляду культури. Я не кажу, що один кращий за інший. Просто я потрапив у середу, яка відповідала моїм якостям, до тренера, який думає так само, як і я, якому подобаються м'ячі, високий пресинг. Отже, все для мене склалося ідеально.

Фелікс же, на мою думку, виявився не там. Ви мене запитаєте: чи досяг я успіху в «Атлетико», якщо поміняти нас з Феліксом місцями? Скоріш за все ні. Я, напевно, постарався б адаптуватися, зробив би все для того, щоб грати так, як хоче тренер, але ситуація не була б ідеальною для мене.

Фелікс пішов таким шляхом через те, що так склалися обставини. Ймовірно, «Бенфіці» найбільше підходив варіант із «Атлетико», бо мадридці заплатили таку суму в принципі чи тому, що заплатили її цілком, а не частинами. Не знаю точно, як усе було, але якось так», – сказав хавбек Ман Сіті.