26 грудня 2023 22:32

Ексгравець збірної Англії: "Зінченко може коштувати "Арсеналу" чемпіонства"

Колишній гравець збірної Англії Майкл Грей після матчу з «Ліверпулем» (нічия 1:1) розкритикував українського захисника «Арсенала» Олександра Зінченка.


«Буду чесний із вами, а я бачив його не тільки в цій грі, і це була важлива гра, я думаю, що він може коштувати «Арсеналу» перемоги в Прем'єр-лізі.

Ось наскільки це серйозна проблема. Я не критикую його, кажучи, що він жахливий гравець, тому що це не так. Він грав за «Манчестер Сіті», він уже робив це раніше.

Він, звісно, зробив це в «Арсеналі», і часом його важко критикувати, коли думаєш про те, через що довелося пройти йому і, гадаю, його родині за останні півтора року. Але якщо судити з футболу і того, що я бачив, я думаю, що він – проблема для «Арсенала».

Якщо говорити про комунікацію, то я думаю, що комунікація між лівим захисником і центральним півзахисником є абсолютно ключовою. Я не думаю, що комунікація між Зінченком і двома центральними півзахисниками перебуває на хорошому рівні. Іноді це складно побачити по телевізору, але коли ти перебуваєш на грі, ти це бачиш, і все, що потрібно, – це подивитися через праве плече на лівого центрального півзахисника, і я не думаю, що він робить це дуже добре.

Я думаю, що йому важко в ситуації один на один, тому що йому не вистачає швидкості. Коли Салах змістився назад під ліву ногу, що, я думаю, всі знали, що він зробить, тому що це його улюблена нога, ви не повинні виставляти ногу. Якщо ти виставляєш праву ногу, щоб спробувати відібрати м'яч у Салаха, це говорить про те, що ти не хочеш захищатися», – сказав Грей.