26 грудня 2023 15:18

Денис КОЖАНОВ: "Взагалі не хотів йти в "Маріуполь", але "Шахтарю" було принципово, що у "Карпати" – ні"

Колишній півзахисник «Карпат» Денис Кожанов розповів, чому «Шахтар» відправив його в оренду у «Маріуполь», а не у львівський клуб.


«Та я не хотів іти в «Маріуполь». Взагалі не хотів іти. Як все склалося. В мене закінчився контракт, ще був місяць. І «Шахтар» каже: «Ми беремо його із собою на збори, подивимось». Звичайно, що вони б віддали далі в оренду, в «Карпати» - підписав би і грав би.

А «Карпати»: «Ні, він буде до кінця. Ми все вирішимо, він буде до кінця, до останнього дня». Ну, я пройшов усі збори, пройшов з «Карпатами». Закінчився контракт. А якраз трансфери. Читаю: «Кожанов їде в «Іллічівець». Думаю: «Ну який «Іллічівець»? Я тут вже збори проходжу, який «Іллічівець»?»

Сиджу, сиджу і все - «Шахтар» пішов у зарубу. Сказав: «Все, ти повертаєшся». А так би я підписав далі оренду і грав би в «Карпатах».

Ну, я зустрічався з президентом, кажуть: «Ми все вирішимо, ми все вирішимо». Ось так вирішили.

Ми розмовляли з Луческу. Після тренування я прийшов, він був, Спиридон перекладав. Я кажу: «Я хочу повернутися в «Карпати». Він: «Чому?». Я: «Ну як чому? Ліга Європи, як би команда, я хочу грати в збірній». Він: «Добре. Підписуй новий контракт і йди в оренду». Я думаю: «Ну добре».

В мене було - скільки? - два з половиною роки, вони хотіли там новий контракт на пʼять років. І все. Я приїхав у клуб. «Ні, ти йдеш в «Маріуполь». І все. Тобто, там принципово було, що в «Карпати» - ні», - сказав Кожанов.


Фото - ФК «Карпати»