24 грудня 2023 20:58

Тренер "Колоса" Вишняк: "Потенціал "Динамо" та "Шахтаря" послабився, це трохи вирівняло загальний рівень команд УПЛ"

Головний тренер «Колоса» Ярослав Вишняк оцінив поточний рівень команд УПЛ.


- Перші два сезони в УПЛ «Колос» проводив, коли кількість учасників була 12 і 14, а впродовж двох останніх їх число дорівнює 16. Це ускладнило турнірні справи вашої команди чи навпаки – полегшило?


- Не думаю, що ускладнило. Я б не хотів підводити до того, що стало так складно, що аж неможливо боротися за єврокубки чи бути у верхній частині турнірної таблиці. Тоді, у перші сезони «Колоса» в УПЛ, ситуація була інша, та й складнощі теж були інші. Потрібно було їх вирішувати та проходити через них. На мій погляд, у порівнянні з тим, що було раніше, зараз зросла конкуренція. Це відбувається за рахунок амбітних клубів, котрі входять до УПЛ та ставлять перед собою максимальні задачі, які готові вирішувати. Зростає конкуренція й за гравців, яких не так багато на трансферному ринку. Треба розуміти також, що раніше «Колос» щодо селекції був більш спроможним на рівні УПЛ. Принаймні, мені так здається.


А от зараз кількість клубів, які готові створювати футболістам певні умови або купувати гравців один в одного, зросла. Тут вже включаються інші фактори, як-то вміння підлаштуватися під дану ситуацію. Це пов’язано із наявністю клубної академії, яка дає молодих футболістів, та селекційною роботою, у якій вдається запросити легіонера у такий непростий час і який додасть конкуренції та якості твоїй команді. Не можна не зважити і ще на один факт. Низка гравців «Шахтаря» та «Динамо» за час війни скористалися правом перейти до інших клубів. Тож при цьому потенціал обох наших грандів послабився, що дещо вирівняло загальний рівень команд УПЛ. Зрозуміло, що у донецького та київського клубів є свої молоді і якісні гравці, однак, мабуть, не настільки кваліфіковані, як легіонери, - сказав Вишняк.


«Колос» займає 9-те місце в УПЛ.