20 грудня 2023 15:37

Румменігге про Суперлігу: "Бульбашка лопнула за два дні, Європа відмовилася від неї. Вони хочуть бути вище за все: чемпіонатів, Ліги чемпіонів, футболу"

Карл-Хайнц Румменігге висловився про проект Суперліги Європи.


– Європа відмовилася від цього проекту – це факт. Не вистачає лише законного підтвердження цьому (ймовірно, мова про рішення щодо розгляду між УЄФА та Суперлігою, яке Європейський суд оголосить 21 грудня).


– Ви стурбовані?


- Зараз немає. Я турбувався того вечора, коли про створення Суперліги оголосили Їх було 12, і вони марно намагалися переконати нас та інших. І вони були близькі до того, щоб відокремитися. Я думав: «А що, якщо вони справді почнуть революцію? Виникне хаос».

За два дні міхура луснула. Я був на стадіоні «Баварії», і Чеферін кожні п'ять хвилин надсилав мені повідомлення: «Челсі», «Ліверпуль», «Сіті» відмовилися брати участь у Суперлізі. Все було скінчено.


- Що означає Суперліга?


– Все закладено у назві. «Супер» – ця ліга хоче бути найвищою. Чемпіонатів, Ліги чемпіонів, футболу. Ось така ідея.


– «Баварію» також запрошували.


- Так, але зв'язувалися не зі мною. Намагалися переконати Олівера Кана, якого тоді призначили моїм наступником. Я, Улі Хенесс і президент Хайнер сказали: «У жодному разі! Ми хочемо перемагати, але у звичайних турнірах». Навіть «ПСЖ» так думав, – сказав член наглядової ради «Баварії».