19 грудня 2023 17:11

Відбулося засідання робочої групи УАФ щодо допуску вболівальників на матчі, які проходять в Україні

У Будинку футболу відбулася робоча нарада з опрацювання питання щодо допуску вболівальників на трибуни стадіонів під час проведення матчів в Україні.


У нараді взяли участь перші віце-президенти Української асоціації футболу Вадим Костюченко, Олексій Михайличенко, Анатолій Демяненко, виконувач обов’язків генерального секретаря УАФ Ігор Грищенко, а також керівники й представники структурних підрозділів УАФ.


Як відомо, Міністерство молоді та спорту України на виконання підпункту 2 пункту 5 протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2023 року № 133 стосовно опрацювання питання щодо забезпечення допуску глядачів на спортивні споруди під час проведення змагань в умовах воєнного стану розробило додаткові заходи безпеки для організації та проведення в Україні чемпіонатів, кубків, всеукраїнських змагань серед різних вікових груп в умовах воєнного стану, що погоджені Міністерством внутрішніх справ України.


Учасники наради обговорили основні положення цього документа, погодили перелік та графік вирішення пов’язаних із ним завдань, які потребують подальшої взаємодії з керівництвом стадіонів, делегатами матчів, клубами, силовими відомствами, обласними військовими адміністраціями та Міністерством молоді та спорту України. Про подальші результати підготовки відповідальних структур до організації матчів із глядачами буде повідомлено додатково.


За словами першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка, насамперед ідеться про запрошення на матчі, що проходять в Україні, соціальної квоти вболівальників, яким перегляд поєдинків допомагатиме відволіктися від пережитих жахіть війни. «Ми прагнемо через футбол підтримати дітей і родичів уболівальників, які загинули, захищаючи нашу державу, захисників України, які були важко поранені, втратили кінцівки й проходять реабілітацію. Також це можуть бути медики з передової, які перебувають у відпустці й прагнуть відвідати матч, щоб відволіктися від надважливої, але психологічно дуже непростої роботи — порятунку поранених воїнів. Упевнений, що для будь-якої команди підтримка таких уболівальників буде почесною й надихатиме», — зазначив Вадим Костюченко.