16 грудня 2023 13:17

Гальтьє заперечив звинувачення в расизмі та ісламофобії під час виступу перед судом Ніцци

Головний тренер катарського «Аль-Духайля» Крістоф Гальтьє виступив у суді у справі про звинувачення в расизмі та ісламофобії по відношенню до гравців «Ніцци», яку він очолював у сезоні 2021/22.


За інформацією BBC, французький фахівець заявив, що коментарі про чорношкірих та мусульман серед гравців команди насправді зробив не він, а троє людей, які підійшли до нього в ресторані в серпні 2021-го, і що він розповів про це спортивному директору «Ніцци» Жюльєну Фурньє та своєму асистенту.


Крім того, Галтьє заперечив звинувачення у тому, що він використовував принизливий термін для опису алжирських гравців Гішама Будаві та Юсефа Атталя.


Також він спростував те, що виключив алжирського форварда Білаля Браїмі зі складу через дотримання гравцем посту під час Рамадану. Тренер зазначив, що Браїмі не був у заявці і на попередній матч, який зіграли не під час Рамадану.


Судовий розгляд тривав один день, рішення буде винесено пізніше. Якщо Гальтьє буде визнано винним, йому може загрожувати до трьох років в'язниці.