16 грудня 2023 13:10

Іван НАДЄЇН: "Верес" міг би прийняти на "Авангарді" 1100-1200 вболівальників"

Президент "Вереса" Іван Надєїн в ефірі загальнонаціонального проекту "Суспільне. Спротив" на Суспільному прокоментував ініціативу Міністерства молоді та спорту України щодо можливості допуску вболівальників на трибуни спортивних арен України під час офіційних змагань.


- Зараз у нас пауза у чемпіонаті. Найближчий домашній матч команди відбудеться наприкінці лютого. Ми сподіваємося, що до того часу ми побачимо офіційні документи і відповідні роз'яснення від Мінмолодьспорту.


Народний клуб "Верес" - регулярно виступає за повернення вболівальників на трибуни за умови дотримання усіх норм безпеки. Ми вже допускали на трибуни акціонерів, які є співвласниками клубу. Наша позиція: якщо концерти і театральні вистави проводяться за участі глядачів, а спорт за порожніх трибун - то це неправильно. Це не дає можливості розвиватися спорту.


Ми розуміємо, що триває війна, що є вимоги безпеки. Є укриття на стадіоні "Авангард" у Рівному, є укриття в пішій доступності. Ми могли б прийняти на Авангарді 1100-1200 вболівальників. Усі вони за потреби могли б перейти в укриття.


Фактично, в нас вже напрацьований механізм робочої групи, передбаченої Мінмолодьспорту. Коли ми ще минулого року починали просувати цю ідею - ми говорили, що в нас є погодження Ради оборони області, Рівненської ОВА, ДСНС. Не вистачало політичної волі на рівні держави. Сьогодні вона є.


Ми прекрасно розуміємо можливості наших укриттів, логістику глядачів. І це точно безпечніше, ніж збирати людей у фан-зони на площах, як пропонувалося раніше.

Нагадаю, "Верес" вже штрафували за присутність на стадіоні акціонерів і співвласників клубу. Ми це сприймали як донат на United24 і як допомога ЗСУ.


Рішення про допуск вболівальників на трибуни дозволить навіть зараз думати про якийсь розвиток футболу і спорту загалом. Нам треба звикати жити в цих умовах. Бо наша боротьба триває в двох вимірах: перший - за наші кордони, а другий - за наших дітей і онуків. Футбол - допомагає виховувати нашу молодь і давати надію, що життя триває, - цитує Надєїна клубна пресслужба.


Нагадаємо, Міністерство молоді та спорту України розробило додаткові заходи для допуску глядачів на трибуни спортивних змагань із дотриманням умов безпеки. Про це раніше повідомив очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний.


Згідно із порядком проведення спортивних змагань, попередній огляд місця, на якому відбуватимуться відповідні змагання здійснюватиметься робочою групою, до якої входитимуть представники спортивної федерації, керівництво спортивної споруди, представники структурного підрозділу молоді та спорту ОВА із залученням Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України.


За результатами огляду буде складено відповідний акт, в якому зазначено адресу та орієнтовну кількість осіб, яких може вмістити укриття або споруда, орієнтовна відстань до укриття.


Фото - НК "Верес"