15 грудня 2023 00:15

"Бетіс" вилетів з Ліги Європи, програвши "Рейнджерс", "Аталанта" розбила "Ракув" із Кочергіним, "Спарта" встигла в останній вагон

У четвер відбулись матчі 6-го туру групового етапу Ліги Європи.


Ліга Європи, груповий етап, 6-й тур


Група С


Аріс Лімасол – Спарта Прага – 1:3

Голи: Бенгтссон, 84 – Кухта, 4, Бірманчевіч, 11, 45+1


Бетіс – Рейнджерс – 2:3

Голи: Міранда, 14, Перес, 37 – Сіма, 10, Дессер, 20, Руф, 78


Група D


Ракув – Аталанта – 0:4

Голи: Муріель, 14, 73, Бонфанті, 27, Де Кетеларе, 90+2


Спортінг – Штурм Грац – 3:0

Голи: Дьокереш, 39, Інасіу, 61, 70


У групі С панувала шалена інтрига – всі чотири команди претендували на євровесну. Бетіс і Рейнджерс, як лідери квартету, бились за першу сходинку і Лігу Європи (адже у разі успіху Спарти хтось з них опускався у Лігу конференцій). Фортуна цього вечора була на боці шотландців, яким на виїзді вдалось перестріляти суперника (3:2) і з першої сходинки вийти в 1/8 фіналу ЛЄ. Іспанці натомість продовжать свої виступи у Лізі конференцій.


У паралельному матчі Спарта розтрощила Аріс. Гру було зроблено ще до перерви – три сухих м'ячі зняли всі питання щодо переможця. Гол престижу на останніх хвилинах став для кіпріотів занадто малою втіхою. Як наслідок, чехи набрали 10 очок і, випередивши Бетіс, пройшли в 1/16 фіналу Ліги Європи.


У групі D Аталанта на виїзді розбила Ракув. Чотири сухих голи принесли бергамаскам 14 очок і залишили лідерами квартету. Український півзахисник Владислав Кочергін вийшов в основі польської команди і провів на полі 61 хвилину.


Спортінг не помітив Штурм, відвантаживши у ворота суперника три сухих голи. Розгром все одно залишив австрійців на третій сходинці, подарувавши їм євровесну у третьому за силою турнірі.