11 грудня 2023 12:44
2

Чеферін збирається змінити статут УЄФА, щоб залишитися президентом до 2031-го року

Частина співробітників Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) разом із чинним президентом організації Александером Чеферіном хочуть внести зміни до статуту, щоб продовжити перебування словенця на чолі асоціації до 2031-го року. Про це повідомляє Daily Mail.


За інформацією джерела, Чеферін і його союзники працювали над цими планами протягом кількох місяців, перш ніж офіційно запропонували їх на засіданні виконкому перед жеребкуванням чемпіонату Європи минулими вихідними з метою їхньої ратифікації на Конгресі УЄФА в лютому наступного року.


Пропоновані поправки, які ще не оприлюднені, будуть винесені на голосування всіх 55 країн-членів УЄФА на конгресі в Парижі, при цьому для їх внесення необхідна більшість у дві третини з 28-ми голосів.


56-річний словенець став президентом УЄФА у вересні 2016-го року. 7 лютого 2019-го року Чеферін був переобраний на новий термін. Його кандидатура набрала 55 із 55 можливих голосів. Вдруге Александер був переобраний у поточному році. За нинішнім статутом термін повноважень Чеферіна має закінчитися 2027-го року.

путін у футболі
Чеферін копіює свого кумира ВВХ? Теж довічним диктатором захотілося бути?