11 грудня 2023 11:30

"Збірній він не завадив би": журналіст назвав гравця, якого має викликати Ребров у національну команду

В нинішньому сезоні чемпіонату Італії український півзахисник Емполі Віктор Коваленко зробив вже три результативні дії і нещодавно висловив своє бажання повернутися до лав збірної України.


Відомий експерт по італійському футболу Юрій Шевченко в ексклюзивному коментарі для сайту «Український футбол» поділився думками стосовно того, чи потрібен Коваленко національній команді.


«Коваленко має результативні дії в трьох матчах поспіль, але у всіх цих матчах вийшов на заміну і зіграв загалом менше 90 хвилин. Судячи з усього, він поки не готовий грати більше.


Втім, збірній він не завадив би, хоча б через виключно психологічний момент – у гравця багато що виходить в клубі, він у хорошому настрої, гра йде. Часто це компенсує якісь технічні недоліки чи брак ігрового часу».


Окрім цього, журналіст висловився щодо перспектив Віктора на потрапляння до збірної.


«Якщо Коваленко гратиме за Емполі більше, то точно має отримати можливість у національній команді. Якщо не в основі збірної, де вже є напрацьовані схеми та зв’язки, то хоча б як варіант для змін протягом матчу.


Те саме з Євро – чим більше хвилин за Емполі (навіть не з такою божевільною ефективністю, як в останніх матчах), тим більші шанси», – сказав Шевченко для «УФ».


Загалом, в цьому сезоні Коваленко прийняв участь у шести матчах Серії А, забив два голи та віддав одну результативну передачу.


Півзахисник виступає за Емполі на правах оренди з Аталанти, з якою має контракт 30 червня 2025 року.


У збірній Віктор має вже 32 матчі, одна востаннє виступав там ще у 2021-му.