6 грудня 2023 23:10

Капітан "Металіста 1925": "Розбирали гру "Динамо". Є деталі, котрі вони змінили при Шовковському"

Капітан "Металіста 1925" Артем Габелок напередодні матчу проти "Динамо" розповів клубній прес-службі, чи встигла команда відновитися після "Шахтаря", психологічний стан колективу та згадав минулі матчі "Металіста 1925" проти "динамівців":


- Тільки була гра з "Шахтарем" і зараз уже "Динамо". У якому стані підходить команда до другого матчу проти вітчизняного гранда за тиждень?

- Зараз у нас важкий тиждень. Але, я думаю, що нам вистачило часу, щоб відновитися. Завтра, звісно, буде важка гра для нас, зокрема, бо ми маємо такий напружений графік. Проте хлопці відновилися, тому, вважаю, буде цікава гра.


- Що з психологією у колективі, адже зараз у команди кілька матчів поспіль поразки?

- Так, звісно, я б сказав, що у нас зараз, така, коричнева смуга, якщо ви розумієте про що я. Настрій в команді не дуже, але ми працюємо, все робимо для того, щоб вилізти з цієї складної ситуації. Хлопці все розуміють, тому працюють. Коли працюєш, з часом, результат приходить. Все буде добре.


- Водночас у "Металіста 1925" зараз двоматчева безпрограшна серія проти "Динамо" чи має це значення?

- На "Динамо" завжди налаштовуєшся сильніше. Мотивацію на таких суперників не потрібно шукати, вона завжди є. Тому так складаються матчі. Хлопці більше налаштовані. Відтак, я вважаю, що завтра буде, дійсно цікава гра.


- Що потрібно аби від безпрограшної серії перейти до перемог проти "Динамо"?

- Мені здається, якщо на нашому боці буде вдача, то все нам вдасться.


- Чи можемо ми розраховувати на такий прекрасний гол, який тоді, можна сказати, врятував "Металіст 1925" від перехідних матчів?

- Звісно, що цього хотілося б. Але я розумію, що я забиваю раз на рік. У цьому році я вже забив... Не знаю...


- Тоді, давай завтра, хоча б, без червоної картки, як було минулого разу?

- Добре, домовилися.


- Щось змінилося у грі "Динамо" після того, як головним тренером цієї команди став Шовковський?

- Так, ми дивилися, розбирали цю команду, як вони грають вже з новим тренером. Так, є якісь деталі, котрі вони змінили. Тому буде зовсім інша гра, ніж була.


- Погодні умови, не те щоб особливо футбольні. Як грати за таких умов, що при цьому виходить на перший план?

- Ніхто не любить грати в таку пору року, тому що дуже холодно. Проте у нас зараз така ситуація, що ми не думаємо про це. Ми хочемо взяти очки, якось покращити ситуацію.


Фото: ФК "Металiст 1925"