3 грудня 2023 23:33

Юрій Береза – про продаж футболістів у клуби УПЛ: "Я не посилюватиму конкурентів"

Президент “Дніпра-1” Юрій Береза прокоментував трансферну політику клубу щодо своїх гравців.


– Є інформація, що до лідерів “Дніпра-1” наявний предметний інтерес з Європи та в чому числі з український клубів.

– Ви не уявляєте який до них є інтерес, ну то й що? Ні один футболіст спортивного клубу “Дніпро-1” продаватись в українські клуби не буде та підсилювати конкурентів. Інша справа – якщо буде пропозиція за кордон і ця пропозиція влаштує: в першу чергу фінансово нашого футболіста, в другу чергу клуб, тоді ми будемо говорити про продаж.

Скільки про Довбика говорили, що його продають? Кожного трансферного вікна. Я не зможу утримувати жодного футболіста який підійде до мене і скаже: “я переріс рівень “Дніпра-1” я хочу і можу вище”. Як я його після цього примушу? Ніякий тренер, мотиватор, його не змусить. Футбол - ц не рабство, це синергія і самовіддача назустріч клуба і футболіста.

– Добре, є пропозиція з Європи та є пропозиція у два-три рази краще та вигідніше з умовного “Полісся” щодо Піхальонка, що тоді?

– Піхальонок не хоче грати в “Поліссі”, а моя позиція – я не буду підсилювати конкурентів, але на першому місці у таких питаннях рішення і бажання футболіста.

Якщо умовний Назаренко не захотів дочекатися мого повернення з фронту, то в мене до нього претензія, я за цю дитину ходив на батьківські збори, коли він чудив в школі, коли його виключали звідти, і так, як він вчинив стосовно мене – це несправедливо. Але і його можна зрозуміти, як до нього відносилися тренери, не довіряли йому, ставили на його місце “пенсіонерів” з другої ліги та сумнівних легіонерів.

Назаренко талановитий вихованець дніпровської академії, і до речі, сьогоднішні успіхи U-19 – це результат роботи академії й у тому числі Гліба Платова, якого той же Кучер чомусь ніколи не бачив. Хочу подякувати Глібу, у нього велике майбутнє”, - сказав Береза.