3 грудня 2023 16:07
2

"Основне, через що ми не дограли сьогодні – це наш ворог". Представник "Миная" розкрив деталі перенесення матчу з "Динамо"

Матч "Миная і "Динамо" вже на 2-й хвилині перервала тривога. Після її закінчення гру не відновили, через те, що на стадіоні "Минай" не було штучного освітлення.


Медіаменеджер "Миная" Мирослав Небесник розповів деталі цієї ситуації.

"Був деддайн, який був обумовлений сторонами, і офіційними особами, і клубами. Дедлайн був о 14:30. Якщо до цього часу не буде відбою повітряної тривоги, то буде прийняте рішення про припинення поєдинку та перенесення його. Пролунав відбій о 14:36. Відповідно, на 6 хвилин пізніше. Ми не змогли зійтись на тому, щоб матч таки дограти. Футболісти Динамо просто переодяглися та залишили стадіон Минаю.

Що далі? Далі рішення буде приймати УПЛ. Найоптимальніший варіант – це перенесення поєдинку на весняну частину чемпіонату. Був варіант дограти поєдинок завтра. Завтра й погодні умови будуть простішими. Однак за календарем у Динамо матчі 7 та 11 грудня. Минай пропонував змістити ці поєдинки вперед на один день, але тоді будуть проти ті клуби, з якими грає Динамо, зокрема, Металіст 1925.

Основне, через що ми не дограли сьогодні – це наш ворог. Ворог, який продовжує нам псувати життя, нищити нашу країну, наш футбол. Мусимо з ним боротися. А ми обов’язково дограємо з Динамо та з’ясуємо переможця однозначно на футбольному полі".

Клуб із Закарпаття залишається на останньому місці УПЛ. "Динамо" - шості, але мають вже 4 гри в запасі.
Я розумію, що на Закарпатті темніє пізніше, ніж у Києві. Припустимо, на годину. Командам потрібно як мінімум 15-20 хв. на розминку, прогрів м'язів, інакше легко травмуватися. Отже, гра могла б відновитися не раніше, ніж о 14:55. Все одно вона б закінчувалась уже в густих сутінках, якщо не в темряві. У Києві в 15:45 вже темно. Ось чому початок гри не призначили на 12:00, враховуючи дуже високу ймовірність повітряної тривоги вдень?
Сховати
Africanda-S, Нужно было на 11:00 назначать. Тогда даже до тревоги закончить успели бы.
Вчера смотрел на Ю-тюбе Минай и Динамо-Ю19. Там даже в светлое время суток ничего рассмотреть нельзя было. Матч закончился в 16:25 и последние 20 минут вообще ничего не было видно, какая то каша на экране. Играли во Львове, на стадионе Сокол, там тоже освещения нет. Заход во Львове был вчера в 16:25.